Tuesday, July 5, 2011

01072011

1st of July haritu merupakan tarikh keramat bagi aku and also my turning point..

firstly-sebab aku dapat call from a company offering me a job..syukur alhamdulillah..i'll start reporting on duty this 15th July..cuak wehh..luckily ada member iaitu tim.haha...rompin tau jeles dia dengan kita..
yang membuatkan ia semaniss kurma lagi adalah kerana semasa pergi ke company tersebut di shah alam untuk ambik offer letter, ibu n ayah menawarkan diri untuk menghantar..padahal time tu tengah kerja..sooo sweett kan.haha..macam budak nak masuk sekolah baru pulak..lagipon diorang nak tunjuk jalan since aku tak familiar lagi with the place..sepanjang proses tu-signing letter,medical check up, xray diorang setia menunggu..
and nampaknya lepas ni aku kena bermastautin terus di rumah shah alam sebab kalau gerak from rumah menjalara memang cari nahas la.konfem2 lambat n jalan jam lagi..

secondly-aku berjaya buat blueberry cheese tart!!gempak tak gempak??kehkeh..sebenarnya dah lamaaa nak buat tapi asik ada je gangguan...2 hari before tengah buat, butter n gula dah mix, tepung dah ayak, sekali mamal ajak jogging.nak tolak tak sampai hati dengan diri sendiri memandangkan badan yang dah berketul2 sana sini.so masuk kan bhn2 yg dh di campur tadi dalam fridge..2 hari lepas tu baru berjaya buat..itupon tengah syok2 mix kan semua tepung dalam mixture tetiba dapat call from this company suruh amek offer letter haritu jugak..delay lagi gua punya  cheesetart..malam tu pukul 10 kot baru dapat sambung..sampai la pukul 3 pagi baru siap..*_*


kalau nak order dialu2kan.. :)


ps:aku rasa aku dah kekurangan skill menulis since dah lama tak berblogging..(gaya skillful sgt la)


3 comments:

oJAh said...

ain!!!!ko pon proton eh?congratz!!jelesnye ko dpt ngn tim..ade member..jeles2..nway all the best ok

ain si penggemar belacan said...

haah..thanx..all the best to u too!

~tim~ said...

ain!bgle resepi kat aku weih!skali ngan step by step..ngeeee...