Sunday, March 22, 2009

permainan baru

ni aku nak citer sket pasal lomography
aku baru je berkenan ngn lomo2 ni

startingnye aku gi makan cupcakes sedap kat wondermilk..memang sedap..cuba tgk gamba di bawah:


empat memang takkan cukup


pastu kat situ ada jual camera yg pelik..ala2 old skool nye camera.aku tanya la yoyoe..

ni camera ape ni ah?

oh!camera ni bess..takyah edit.nanti dia akan bagi efek yg macam2

aku time tu macam berminat tapi dlm masa yg sama pelik n wonder efek yang camne la camera ni bagi..

tak lama pastu cne ntah aku leh terpikir nak google psal camera ni kt tnet..
so terjumpa satu webpage ni..lomokids

be one of the member
buy one of the camera-holga 120cfn,
masuk bullet n
shoot shoot shoot

these are some of the hasil :
























tak seberapa ah compared to yg dah otai2..

sekarang ni aku dah rasa bosan sikit ngn holga (baru guna dah bosan)
aku nak cuba lca n lomolitos lak


LCA
camera ni efek dia lagi mengancam ar tapi harga pon agak mengancam gak




lomolitos
camera ni murah..walaupon murahan, efek bes je



tapi for the time being..stick jela dulu kat holga

okeh LOMO ON!


9 comments:

Anonymous said...

den tagged ko

saydino said...

hehe.
ain, tak guna kau ada kamera tu kalau kau kurang koleksi gamba aku.
shityuuu, i hate u cousin!

ain bukan alif said...

mr p..
baiklah

saydino..
ces buat ape aku nak amik gamba ko??buat rosak film aku je!

mizzy N said...

kat wondermilk mana ni? kawan saya pun sibuk nak beli lomo kamera dan dah order dekat satu kedai mid valley ni. tetapi... dah sebulan tak de kabar berita.

ain bukan alif said...

mizzy N..
wondermilk kat dsara utama..
tapi bukan beli kat situ..
beli online..
cube suh dia surf lomokids..
cari kedai lomo anep..
situ dia leh belikan online..

mizzy N said...

ok thanks ain bukan alif.

~tim~ said...

wei..ak nk lomolitos
ko bli r lca..
huhuhu..

ain bukan alif said...

tim..
belila..nanti aku nak pinjam

yoyoe said...

aku ke org 1st bg info kt ko psl lomo tu? haha
*terharu* eceh mcm amik award je
btw, keep up ur good work in lomo-ing.amik gmba aku bbnyk mst lawa~