Saturday, January 17, 2009

hoki tournament 2

cerita ni memang dah agak basi sebab dah seminggu berlalu
tapi aku nak cerita gak
sebab aku sangat exited
kenapa aku sangat exited
sebab team hoki mahallah aku dapat no 2!

kitorang memang tak target untuk ke quarter apatah lagi ke final

plan aku n kwn2:
nak kalah masa saringan supaya boleh pegi ke youth09 esoknya
(nampak sangat main hanya untuk cukupkan korum)




gaya2 nak kalah



tapi salah seorang dpd teammates pegi golkan pulak
kami2 yang nak pegi youth09 ni
dalam hati.."alaaa..nape gol?!"
heh bongok je berpikiran cmtu
so besoknye kena la main lagi
ojah kata..dah alang2 kat quarter baik pegi final
aku hanya mampu tersenyum sambil berkata dalam hati..'kalau boleh la'

yelah
kitorang semua hanya beginner kecuali sorang je dah agak terre
dengan training yang ala kadar
sekali training nak cukup 10 orang memang tak penah
penah 2 org je datang nak balek baru diikuti yang lain
nak punctual lagila harapan

tup2
lawan2
menang lagi sampai la ke final

final kami bakal bersemuka dengan mahallah yang ada 5 org player uia termasuklah keepernya
kitorang dah target akan kalah sebab 1st game masa saringan pon lawan dgn diorang kitorang kalah
ni final jumpa lagi
lagi2 ada player uia yang sorang tu dah patah jari tapi masih mampu pukul bola dengan kuat

jadi kitorang memang kalah
maka no2

sebenarnya itupon dah cukup atau sangat memuaskan
biarlah tak pegi youth09 tu pon
kemenangan ni lagi berbaloi gila poyo ayat
walaupon ada mahallah yg tak puas hati
cakap2 belakang
(baik takyah cakap belakang sebab kitorang dengar gak)

mereka cakap kitorang tak terre tak patut no2
hoho
aku tau itu
tapi this is what we called rezeki ye



players bersama parasit


aku bukan nak riak ke belagak
tapi aku nak share

kesimpulan daripada ini

-jangan target tinggi2 sebab kalau kalah memang kecewa atau ayat lebih mudah sila target kalah kerana itulah target kami dari awal game
-walaupon begitu main tetap seperti biase sebab kalau main seperti hendak kalah baik golkan ke gol sendiri pasti anda akan kalah mudah
-tetapkan tema..tema kami pada hari itu..SENYUM dan jangan berkerut
biar muka terkena bola teruskan senyum sampai ke telinga
kira main enjoy2 jela..
-takyah marah2 teammate lain seperti yang aku dengar team lain marah antara diorang ketika game berlangsung..dgr itu saja aku sudah tensen walaupon mereka bukan team aku
-last but not least..takyah warm up..kajian mendapati aku lebih tak semput berlari jika tak warmup berbanding jika warmup
(ye lepastu bising2 sakit itula inila)




malam kegemilangan ceyywah!


yang pasti next year aku dah taknak main hoki
(sebenarnya aku cakap benda yg sama last year tapi aku main jugak this year)
tapi kali ni serius punye taknak
biarla tak cukup orang pon
suruh je kucing masuk
kucing belambak2 kat uia buat kilang anak je

hasil yang obvious daripada game ini
aku sudah jadi zorro
tapi kaler terbalik
means muka hitam tapi area mata putih


aku menyesal tak pakai contact lens



youth09 kami di sini je

2 comments:

~tim~ said...

still..ak x puas ati gak x gi youth'09..huhuhu~~~

ain bukan alif said...

tula..aku pon tak puas hati sebenarnya..
dahla dah ada pass..
tape next year pegi if ada lagi..

gila lama nk tunggu