Saturday, January 24, 2009

my preciousss


aku dah lama nak buat post pasal dia ni
tapi asik tertangguh je

dulu masa tahun bila ntah aku tak ingat
aku balik rumah tengok2 ada seekor persian cat yang comel gileee main2 kat rumah aku

aku pelik dari mana kucing ni datang
rupa2 nya balong yang beli kucing ni kat melaka

nama dia CHIMON

dia ni gile nye comel macam monyet

bengong
samakan chimon dengan monyet
tak tak
dia ni gile nye comel macam aku
hakhak
lagi tak boley bla
ok2
dia ni gile nye comel macam chimon
(aku buat perumpamaan comel macam diri dia sendiri sebab dia tak bleh nak compare ngn kecomelan yang lain)

aktif gile
yela sebab kitten lagi


"buat2 tidola supaya ain tak kacau"


masa ni dia kecik je lagi

bila dia dah besar dia berubah menjadi seekor kucing yang lebat dan kembang bulunya lalu menjadi seorang yang sombong dan berlagak lagi garang

heh

tapi takpe
kau tetap comel




"tak payah tgk aku lama2.aku tau aku vogue"


"tapi dalam masa yang sama tetap kena control ayu"


"buat2 tido lagi supaya tak dikacau oleh ain"


"sexy kan aku tido"

aku selalu sangka chimon kucing yg unik sebab mampu buat aksi begini

"aku dimasukkan ke kelas gimnastik oleh ain"


chimon seperti orang suka tido berbantal

"ini port feveret aku"


walaupon kucing yg vogue,chimon tetap seekor ibu yg mithali.

masa anak2 nya disunatkan,chimon setia menunggu di luar kandang

"jgn sangka aku vogue aku tak bertanggungjawab ok"



"kenapa aku comel sangat?"



chimon ni walaupun bajet kucing kelas atasan

dia tak pernah memilih darjat dalam berkasih

buktinya

bila kucing persian sebelah rumah (whity) nak ngorat dia

dia tak layan

pandang sebelah mata pon tak

padahal kucing tu macam dia jugak bulu kembang dan lebat

tapi bila nampak kucing jalanan kelas bawahan atau lebih dikenali sebagai ketua samseng kampung yang bulunye compang camping je

dia mula menggolek2 dan menggeser2 kan badan di atas jalan menunjukkan kemiangan

(gila gatal chimon nih)

baru aku sedar

chimon tak main laki2 pengecut macam whity (memang penakut pon whity nih)

dia nak yang otai2 je

bagi dia jantan mcm tu boleh protect dia dari sebarang ancaman dan ngoratan jantan lain

yela..

kucing hawt!

anak chimon + kucing jalanan

"aku tetap mak yang anggun walaupon beranak 6"


tapi sekarang chimon dah pergi tak kembali

masa tu teha call aku dari umah (aku masa tu kat u)

dia cakap chimon hilang

aku tak percaya sebab teha selalu ckp mcm tu padahal ada je.saja nak takut2 kan aku

hujung minggu tu bila aku balek rumah

aku cari2 chimon

tapi takde

tanya ria (maid)

"ria mana chimon?"

"chimon?dia hilang..kak ain tak tau ke?"(sambil buat muka serba salah)

"hilang?betol ke?"

"haah..dah seminggu"

time ni aku dah tak tahan dah

(TT)

menangis teresak2 la jwbnye (isk malu)

aku selalu membayangkan ape jadi kalau chimon hilang

sekali memang btol2 hilang

aku hope die dicuri org dpd dia jadi arwah

at least kalau org amik bela dia..dia masih hidup

aku igt memory last (ceyy) aku dgn chimon

masa tu wan angkat die (serius aku tak berani nak angkat dia kalau dia tgh duduk sebab dia akan buat bunyi marah.dia memang kucing yg garang.tapi aku berani angkat dia kalau dari tangan org lain)

tapi sebab masa tu wan pon baru je angkat die

dia tak kasik aku amek chimon dari dia

masa tu aku dah lambat nak balik u jadi aku takda masa nak tunggu wan jadi aku balik je u..

itulah last aku jumpa chimon

waa! (tetiba nak menangis cey takdelah)

aku rasa aku dah ter drag cerita pasal chimon ni

banyak lagi kalau ikutkan

tapi takpelah

takut basah pulak keyboard hakhak

chimon,i just want u to know..kau takkan ade pengganti

(macam saiko je ayat)



2 comments:

~tim~ said...

ain..ko mmg saiko~~~~

ain bukan alif said...

maybe sejak kawan ngn kau ahah