Wednesday, February 4, 2009

lipas kereta

entry ni aku buat lepas baca blog tim..
kisah lipas..

kitorang baru pas dinner kat sakura
bile nak balek..
aku tengok dalam kereta aku kat polistrin makanan anum ada lipas

lepas tu bermula la adegan2 hide n seek antara kami ngn lipas tu kat dalam kereta
aku carik belah sini,dia muncul belah sana
jah la harapan kami waktu tu sebab die sorang je yg tak takut lipas
tim,anum n aku mmg penggeli lipas
lebih2 lagi tim n anum


kenapa annoying sgt gamba lipas ni jadi rockstar



yang pakgad kat restoran sakura tu pulak tgk je dari jauh
nak datang tapi macam taknak datang
apadaa
at least tanyela.."dik nak pakcik jadi cicakman tolong mkn kan lipas tu?"

sebab dah dekat nak pukul 12,kitorang pon terpaksa la dgn redha nya naik je keta bersama si lipas yang tengah meronggeng2 kesukaan di celah2 kereta sebab berjaya menyorok..
aku drive dgn keadaan lampu terbukak n tingkap pon terbukak luas walaupon psang akon..
kitorang bajet lipas tu akan silau lalu keluar melalui tingkap

heh tak..

sebenarnya nak bagi nampak lipas kot2 die kuar time aku drive..

paling lawak
aku drive memula memang tak fokus
asik pandang belakang je
sekali anum "ain!pandang depan!"
rupa2 nya aku almost langgar tiang
yang tim lak
dia ingat ada lipas kat depan
menggelabah gila..
tak penah aku tgk tim mcm tu
lepastu aku terus fokus walaupon aku bayangkan mcm2 seperti ada lipas di kaki lalu menanggalkan sandal..
aku tak bgtau takut yang lain gelabah pastu aku pon gelabah pastu kereta pon gelabah..
pastu phm2 la apa akan jadi..

hampeh la lipas ni
keluar dari kereta aku sekarang!!

3 comments:

~tim~ said...

cis!
gamba tu mmg m'annoyingkn ak~~
hahaha~~~

ain bukan alif said...

aku cabar jadikan as background laptop ko!

~tim~ said...

wah~~kau buat dlu~~huhuhu