Sunday, February 8, 2009

basikal punya pasal

semalam kwn2 selebrate bday aku n anum
kitorang pegi mkn kat jusco yang baru bukak kat setiawangsa

makan memang tahap gaban sampai full gile
dah tu siap beli makanan tmbahan tuk makan kat bilik seperti sushi n tako tao

balek tu sebab rasa perut macam full sgt n memandangkan nak kena ada space tuk sushi n tako tao plak
anum come out with d idea nak jalan satu uia
aku cam tertarik gak sebab boleh exercise sket

tetiba dia sebut pasal naik basikal lak
lagila aku satuju sebab mmg dah lama aku nak naik basikal round uia

tapi d biggest prob
kitorang both xde basikal
puas dah kitorang sms/call kacau membe2 tanya sapa ada basikal kitorang nak pinjam
tapi kalau yg ada pon
tayar pancit la,kunci n takde kat bilik la..

sebab kempunan sgt nak naik basikal
kitorang pegi kat tempat parking moto kot2 ada basikal x berkunci kitorang nak curik!
sounds setan
tapi nak wat cmne teringin sgt

okla ayat lebih manis
pinjam dulu baru bagi notis 24 jam cey

kebanyakan basikal mmg berkunci
kalau yang tak pon mesti ada sebab cm tayar pecah or rantai dah takde
kalau tak,takdenye nak biarkan basikal tersadai gitu je

anum mmg pro
tak sangka aku
dia jumpa basikal yang ukur lilit kuncinya besar
jadi dgn senangnye boleh je keluarkan kunci tu from basikal

tapi prob lagi satu tayar basikal tu pancit

so contact sumi kot2 dia ada pump
n luckily dia ada
so dia dtg la kat mahallah kitorang bwk pump tolong pump kan basikal "pinjam" itu

ok satu basikal settled
lagi satu..

last minit aku dpt tau sape kwn aku lagi yg ada basikal
contact die tnye pasal basikal
dahla dia dah tido
kesian kena kacau
basikal punye pasal

nak pegi ke mahalah dia yg jauh n dah tgh mlm (time tu dah pukul 12 lebey) aku agak takut n malas
sumi bagi idea aku bwk moto ngn anum pegi amek basikal dia

haih kempunan nak naik basikal punye pasal
tak pasal2 aku kena bwk moto
dah la tak penah bwk
setakat jalan lurus kt kampung penah la
seb baik skooter
so aku kamikaze jela

yg bodo nye aku bole plak tersilap mahallah
anum dah tunggu depan pintu bilik kwn aku tu tuk amk kunci basikal
tapi tunggu punye tunggu tak kuar2
die ckp dh dpn pintu tapi anum kat dpn pintu die takde pon
rupe2 nya dia mahllah lain
so merempit la aku lagi naik moto pegi mahallah yg sebenar

damdimdumdamdimdum (konon bunyi aksi2 seterusnya)
dpt la dah basikal kedua
sebenarnya basikal tu pancit gak
tapi dgn bantuan sumi basikal tu berangin semula

wuhuuuu
here we go!
le tour d uia

kitorang pon melepaskan la gian nak berbasikal
time tu dah kul 1 pagi
memang heaven gle rasa
sebab dah bersusah payah cari basikal pastu dpt naik bawak laju2 tgh2 jalan sesuka hati masa tgh2 mlm takde org sambil menikmati angin malam mmg mengasyikkan

sumi ada sepanjang pengembaraan ceyy mengescort kitorang
heh thanx r weh
ko byk membantu melepaskan gian
ish mcm dadah lak
nanti aku belanja air kosong sejuk watercooler

pasni aku nak wt surat notis pinjam basikal
bunyinya lebih kurang mcm ni:

sis,
saya tau anda terkejut sambil tertanya2 bagaimana tayar basikal anda sudah tidak pancit lagi
dan anda mungkin tertanya2 kenapa sudah tidak berhabuk lagi tempat duduk basikal ini
hehe anda tak perlu terkejut
bukan ada leprechaun yg dtg mempump angin dan mengibas habuk di tmpt duduk
tapi saya yg baik hati yang buat segala nya untuk anda (padahal sumi n anum)
oleh sebab baik hati,maka saya telah menuntut hadiah dgn cara membawa basikal anda berjalan2 mengelilingi uia.
anda jgn risau
basikal anda tetap tau tuannye adalah anda
saya tak sampai hati mendengarnya merengek sekuat hati lebih2 lagi ketika menekan brek belakang
tapi saya tetap sygkan basikal anda dan mungkin akan menjadi baik hati lagi lalu menuntut hadiah lagi
ok sampai di sini saja
terima kasih daun keladi
lain kali kita round lagi (ayat last ditujukan kepada basikal)


fuh lega~

2 comments:

sumi said...

aku demam plus selsema n kaki aku cramp tau...
haha....
aku igt kejap je....
aku kalo xbrpeluh,xleh kna udara sejuk....
nnti mai angin xsedap bdan....

ain bukan alif said...

haha yekeh..
kire kejap la tu satu round je..
seb baik kitorang x wt 5 round