Saturday, May 2, 2009

komuteruk

aku benci naik komuter
dahla lambat gilee nak sampai
asik delaayy je
janji 11 tapi pukul 11.45 baru sampai
dahla lambat sampai
lembab lak tu gerak
pastu ramai gilee orang
dah macam tin sardin
eh tak..dh macam nasi himpit dah
mampat gilee
sebab himpit menghimpit ni la henfon yang aku baru pakai tak sampai 24 jam kena cilok (ada org seluk tangan dalam beg aku)
siol gile
so aku memang fobia sikit naik komuter ramai2 org nih

bila la komuter kat malaysia ni nak tukar dengan keretapi macam ni


korea's KTX


china's CRH2


japan's shinkansen


france's TGV
(kaler dah macam komuter sikit.tinggal design depan jadi muncung je)




tapi aku bersyukur la gak..
at least komuter taklah seteruk ini



ini masih boleh dikira fun masa naik.macam rollercoaster sikit.sikit je


yang diri kat tepi2 tu konfirm jln senget2 bila dah sampai


ini dah macam keretapi sampah aku tgk



aku berhasrat nak save salah satu gambar keretapi di india ni dalam henfon supaya aku boleh tengok masa aku berhimpit2 dalam komuter (kalau ada space) agar aku sedar bahawa di sana lebih sadis keadaanya

*tapi tengok diorang macam seronok je*

p/s:credit to farah ahmad for the info..kena lak pada masanya

5 comments:

sChuMee said...

ain....
kalo xnk brhimpit,buat tren sndiri la....

ain si penggemar belacan said...

schumee-
xnak..aku nak kereta..
kalo bole nak sugar daddy yg bagi..

saydino said...

ek eleh
mcm la kau naik tren kan??

ain si penggemar belacan said...

saydino-
aku naik tren ape
tapi stakat ni tak pernah tertinggal 3 tren depan mata ar hakhak

sChuMee said...

ain...
nk sugar daddy eh....
cr y da sakit kencing manis la...