Friday, November 21, 2008

hari roti

hari2 sebelum ni sgt bosan sbb aku tak wt pape..

hari2 sebelum ni aktiviti aku yang bosan adalah tgk tv..
termasuklah wanita hari ini..(dah mcm suri rumah dah)
dan kisah benar..hahaha

tetiba pagi tadi aku dpt idea..

idea aku..nak buat roti..

tghari..pegi kedai beli bahan2 sume..

balek umah...prepare bahan2..



ye tuan2 dan puan2 inilah bahan2 roti kita pada hari ni..



dah prepare...mix all together..



ok tuan2 dan puan2..pastu kita gaul sampai puas hati ye..


tunggu beberapa minit for the doh to kembang setaman..
time ni hujan..
cikgu aku pesan time hujan tak boleh wat roti..
sebab nanti rotinya tak kembang..
tapi sebab aku dah terlanjur buat..
baik aku selesaikan terus..
malas nak tunggu hujan stop plak..

lagipon aku terpikir..
before ni sentiasa je hujan..
tapi stock roti gardenia ada je selalu..
kira diorg tak ikut pon la rules tu..
so aku pon teruskan jela..
(kire aku berani mati la ni..kalau roti tu tak jadi mmg rugi je la bhn2 aku ni)



tadaa! hello..my name is doh..you can call me play-doh


hehe seb baiklah kembang je jadinya..
so selepas diuli,dilenyek,disumbat dgn mcm2..
inilah hasil aku pada hari yg hujan ini...



ok mekasih tuan2 n puan2..sila balik


memangla tak secantik roti2 yg dijual kat kedai2 bakery berhampiran umah anda..
saya amateur memangla camni jadinya..
rasanya tetap tidak mengecewakan tau..cewah!hehe

ni adalah hasil rekaan kedua2 adik aku wan n tiha yg mesti suruh aku sparekan 2 bun tuk diorang buat ikut kreativiti sendre..
hah nah! amekla...



hasil diorang yg hahaha..okla2..kreatip2


terisi la gak hari aku harini..
at least dpt bagi family aku makan..


3 comments:

NaniRostam said...

Ehmm mesti sedap...macam kat bakery...tak de resepi ke?

saydino said...

aku benci hr roti kau.
sbb tak sef ntok aku.

FaRaHaINa said...

nanirostam:ada resipi..auntie nak ke?
haa kite buat sistem barter bole?hehe
saydino:tak sempat nak sef pon..laku sangat huhu..